De ce nu au oamenii incredere in tine(pe internet)?(part 1)

credinilitate, castigi increderea oamenilor, lipsa credibilitatii

Pentru ca tu nu le-ai…

…dar de fapt, inainte sa-ti spun de ce nu au oamenii incredere in tine vreau sa-ti prezint…

De unde a plecat ideea acestui articol?

La sfarsitul ultimului articol pe care l-am scris(cel despre filmul pe care urmeaza sa-l lansez despre vocatie, pasiune, afaceri, etc) am pus o directionare catre un chestionar unde rugam cititorii(adica si pe tine) sa mentioneze care sunt problemele/obstacolele pe care le au acum in procesul de dezvoltare al afacerilor lor, astfel incat sa pot oferi in film cat mai multe solutii pentru ei.

Si o parte dintr-un raspuns pe care l-am primit a fost:

“Am deja o afacere online, am abonati noi zilnic, insa ei nu au incredere in mine si in produsele mele. Unii abonati mi-au spus in fata ca nu au incredere in ce le ofer, pe cand altii nu spun nimic, ci doar se dezaboneaza.”

Asadar, cum putem repara o astfel de situatie?

Pentru ca din cate se vede problema persoanei respective este lipsa credibilitatii din partea oamenilor.  Oamenii nu au incredere in ceea ce face si in ceea ce ofera.

Dar in primul rand…

De ce este important sa te bucuri de increderea oamenilor?

Pentru ca daca oamenii nu au incredere in tine atunci nu citesc articolele tale, nu deschid emailurile de la tine, nu dau importanta la ceea ce spui si intr-un final, bineinteles nici nu cumpara ceea ce oferi.

Si tinand cont ca acel raspuns pe care l-am primit a fost anonim, imi permit sa mai pun o parte din el pentru a intelege mai bine ceea ce vreau sa iti spun.

“Intr-un fel e justificata aceasta neincredere. Sunt intr-o nisa dominata in proportie de 90% de oportunisti, oameni care vor sa scoata un ban de pe urma necazului altora.” 

Oare chiar asa e? Neincrederea oamenilor in tine sa fie justificata de ceea ce ce fac altii sau de ceea ce faci tu?

Intr-adevar, daca in domeniul tau sunt altii care dau in continuu tzepe si incearca sa pacaleasca oamenii, atunci la prima vedere aceasta va fi reactia oamenilor si despre tine. Vor crede ca si tu esti la fel. Dar nu e nici o problema pentru ca de aici construiesti…

Deci de ce nu au oamenii incredere in tine pe internet si de fapt in general?

Pentru ca tu nu le-ai castigat increderea.

Si poate ca nu ti se pare ceva revelator, dar acesta este singurul motiv pentru care oamenii nu au incredere in tine. Deoarece increderea trebuie castigata. Ea nu se cumpara si nici nu apare asa din senin.

Si acum vine intrebarea…

“Ok, pai si cum le castig increderea?”

3 aspecte determina increderea de care te bucuri si pe care o poti castiga:

1. Ceea ce esti.

2. Ceea ce faci.

3. Ceea ce arati.

Si nu neaparat ceea ce spui.

Sa le luam pe rand…

1. Fie esti o persoana ce se bucura deja de increderea oamenilor, fie nu. Dar daca esti la inceput in domeniul afacerilor online si nu esti nici vreo vedeta/personalitate cunoscuta, etc. atunci nu prea ai cum sa ai parte de increderea oamenilor.

Totusi ceea ce esti nu tine doar de “eticheta” ta in societate si de cum esti deja vazut de oameni. Asta e doar o fata a monedei.

Pentru ca ceea ce esti determina si ceea ce faci si ceea ce arati. Adica totul pleaca in primul rand de la caracterul tau. Si poti fi o persoana demna de incredere inca de la inceput sau nu.

Daca nu esti, sa stii ca oricate lucuri ai face si ai arata tot nu vei castiga increderea oamenilor. Poate cunosti oameni care orice ar face si orice ar incerca sa iti arate nu ai cum sa ai incredere in ei. Nu ii simti pur si simplu…

Sunt exemple destule prin politica dar nu vreau sa discutam acum despre asta pentru ca ai inteles ce am vrut sa spun si nu e cazul sa deviem de la subiect.

Ok, atunci sa enumeram cateva din calitatile unei persoane demne de increderea celorlalti:

– sa aiba un caracter puternic

– sa ii pese de cei din jur, sa fie o persoana altruista

– sa fie o persoana integra, transparenta

– sa caute doar situatii de castig-castig, sa fie o persoana care are in minte cel mai bun interes al celor cu care interactioneza.

Si poate mai sunt si altele  dar poti scrie tu mai jos la comentarii ce calitati ar  mai putea avea o persoana demna de incredere. Totusi cel mai important este caracterul dupa cum am spus.

Ok. Si poate ca esti deja o astfel de persoana. Dar chiar daca esti, oamenii nu stiu acest lucru. Erau alte vremuri in care oamenii aveau incredere in tine de la inceput doar pana in momentul in care faceai ceva(prostesc) si le aratai ca nu mai pot avea incredere in tine. Dar acum(si mai ales pe internet) trebuie mai intai sa arati ca esti o persoana ce merita increderea lor.

Si de aceea trebuie sa faci si arati anumite lucruri. Abia acum incepe procesul de a face si a arata, doar dupa ce te simti tu o persoana care sa merite increderea celorlalti.

2. Ce poti face ca sa castigi increderea oamenilor pe internet?

In primul rand pune mai multa calitate si pasiune in ceea ce faci.

Oamenii nu au cum sa nu inceapa sa aiba incredere in tine daca tu prin ceea ce faci dai dovada de calitate si profesionalism. Oamenii vad si simt daca ceea ce faci, faci din pasiune si daca esti dispus(a) sa depui efort pentru a le oferi valoare. Sau daca vrei doar sa faci ceva repede pentru a castiga bani de la ei.

Adica daca doar arunci pe un site niste materiale gratuite de proasta calitate sau subtirele si apoi incerci sa le vinzi ceva repede atunci e normal ca ei sa nu creada in tine si sa nu fie dispusi sa cumpere de la tine.

Sau mai rau daca incerci sa le vinzi ceva din prima si nu ai nici blog, nici un raport gratuit pe care sa il oferi si prin care sa iti creezi mai intai o relatie cu audienta ta atunci nici sa nu te astepti la increderea lor.

Fa ceea ce faci astfel incat oamenii sa simta ca iti pasa de ei.

Eu de exemplu de aceea fac video-urile pe care le fac asa cum le fac. De aceea am pus ceea ce am pus pe acest blog si l-am facut asa cum l-am facut(bine, nu l-am facut eu, adica ce tine de partea tehnica).

De aceea am scris ebook-urile pe care le vezi pe partea dreapta si am pus calitate si subtanta in ceea ce am scris. Unul are vreo 90 de pagini altul vreo 120 si eu le ofer gratuit.

Si de aceea vreau sa fac si acel film despre afaceri.

Dar chiar si asa mai sunt lucruri pe care si eu trebuie sa le mai fac. Ceva ce trebuia sa fac de ceva timp este o pagina care sa fie acolo sus langa “Despre Proiect” cu marturiile pe care le-am mai primit de la oamenii pe care i-am asistat fie direct, fie prin materialele oferite.

Acesta este un element de credibilitate cum mai sunt si altele… dar acest articol deja devine prea lung.

Si tinand cont ca este un subiect care necesita foarte multa atentie din partea mea(cat si a ta), va mai fi o continuare sau poate 2, sau 3…pana cand simt ca am acoperit aceasta problema si stii exact ce ai de facut astfel incat sa castigi increderea oamenilor si sa nu mai primesti niciodata(sau macar foarte rar) comentarii negative.

Voi continua cu alte lucruri pe care sa le faci si sa le arati atunci cand comunici cu audienta ta pentru a transmite un mesaj cat mai eficient.

Intrebarea articolului:

Tu ce fel de persoana esti, ce faci si ce le arati oamenilor pentru a castiga increderea lor?

Leave a Reply