Cum sa stabilesti relatii de incredere si respect, pe termen lung

Traim intr-o lume in care uneori pare dificil sa gasesti oameni de incredere, pe care sa te poti baza… dar te-ai gandit vreodata daca tu chiar esti o astfel de persoana?

incredere si respect

Poate ca esti, poate ca nu…

Dar daca esti sau vrei sa fii, cum faci ca sa arati ca esti o persoana de incredere ce merita sa se bucure de respectul si aprecierea celor din jur?

Iti prezint mai jos 4 moduri prin care poti face acest lucru:

1. Ofera-te sa ajuti chiar si fara sa primesti neaparat ceva in schimb. Daca cumva nu vrei sa ajuti deoarece crezi ca o sa te simti folosit(a) , sa stii ca oamenii cu caracter intotdeauna iti vor oferi ceva inapoi. Iar daca atunci cand ai nevoie de asistenta cuiva pe care ai ajutat in trecut si acea persoana nu te ajuta, DESI AR PUTEA, atunci nu mai ramane o prioritate pentru tine sa o ajuti pe acea persoana altadata.

Si eu as fi putut sa ajut si mai mult anumite persoane dar daca nu mi-a mai placut interactiunea din anumite momente, am ales sa nu ma mai implic atat de mult.

Oricum ar fi, cel mai bine este sa te oferi sa ajuti pentru ca intotdeauna ti se va intoarce inapoi ajutorul, chiar daca nu de la acea persoana sau chiar daca sub alte forme. Cel putin asta este convingerea mea.

2. Fii consecvent in legatura cu ceea ce promiti. Iar daca cumva nu mai poti sa faci ce ai spus, anunta persoana respectiva(mai din timp daca se poate) si cereti scuze. Sau gaseste-i o solutie, cum ar fi alta persoana care sa o ajute cu ceea ce ai promis tu si fa-i legatura cu el/ea.

3. Spune intotdeauna adevarul. Nimic nu strica mai mult o relatie, de orice fel, decat lipsa unei sinceritati complete. Mai bine infrunti din prima situatia si spui exact cum stau lucrurile chiar daca adevarul “doare” sau nu e neaparat in avantajul tau, decat sa se afle mai tarziu ca nu ai fost sincer(a) 100%.

4. Empatizeaza cu ceilalti. Pune-te in pielea altora, pune-te in “papucii” lor si incearca sa simti ce simt si ei si sa vezi lucrurile si din punctul lor de vedere. Si arata-le ca ii intelegi si stii prin ce trec. Astfel vei castiga respectul si increderea lor cu siguranta deoarece nu multi oameni pot si vor sa empatizeze cu ceilalti.

Acestea ar fi 4 modalitati prin care poti da dovada ca esti o persoana cu integritate, cu un caracter pe masura, o persoana pe care altii se pot baza.

Dar despre acest subiect se pot scrie cartii si se pot tine seminarii multe pentru ca la baza oricarei relatii se afla o comunicare sincera si autentica care nu este mereu foarte usor de facut. Din perspectiva ta uneori poate crezi ca tu comunici bine si cealalta persoana intelege exact ceea ce vrei sa transmiti dar nu este mereu asa. Si de aici apar cele mai multe conflicte intre persoane sau pur si simplu nu mai apare nici o conexiune.

De aceea, pentru a-ti dezvolta abilitatile de a comunica si implicit de a influenta cu integritate, te invit sa participi la un eveniment gratuit pe aceasta tema.

Workshop-ul “Influenteaza cu integritate” este sustinut de catre:

– Andy Szekely – autor, speaker si antreprenor pasionat de dezvoltarea personala si leadership cu peste 15 ani de experienta in domeniu.

– Zoia Zarnescu – expert in programe de comunicare si trainer specializat in conducerea grupurilor de invatare experimentala.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti pe data de 16 iunie incepand cu orele 18:00 si se va repeta a doua zi, incepand cu aceeasi ora.
Mai multe detalii pe pagina evenimentului: 

http://evoluamimpreuna.ro/workshop-influenteaza-cu-integritate/

Ce abilitati concrete iti vei dezvolta la acest workshop:

– cum sa citesti dintr-o privire limbajul non-verbal al celorlalti;

– cum sa iti dai seama cand te afli intr-o relatie sanatoasa;

– la ce sa fii atent ca sa comunici eficient;

– cum sa aplici in ordinea corecta abilitatile si tehnicile de influentare pentru a avea un impact maxim;

– cum poti construi strategic relatii de parteneriat pe termen lung;

– cum sa-ti autoevaluezi progresul ca lider si bun negociator;

– cum sa te pregatesti pentru intalniri cu mize mari;

– cum sa faci prezentari argumentate si convingatoare;

– cum sa intelegi notiunea de manipulare ca sa te feresti in mod constient de ea;

– cum sa iti construiesti propriile criterii de influentare ca sa te mentii in zona etica;

– cum sa comunici cu tine insuti, sa te motivezi si sa iti gestionezi bine energia pentru ca ulterior sa poti face acelasi lucru si pentru ceilalti.

Si multe altele…

Asa ca daca ti se pare interesant, te invit sa participi la acest eveniment gratuit. Mai multe detalii pe:

http://evoluamimpreuna.ro/workshop-influenteaza-cu-integritate/

Cu respect,

Vali Zamfir

Leave a Reply