21 de site-uri de unde poti descarca melodii pentru video-urile tale

Traim intr-o perioada in care video-ul, ca instrument de comunicare, devine din ce in ce mai popular si mai des folosit in promovarea online.
Si o intrebare pe care poate ca o ai si tu este:

“Ce melodii pot folosi in video-urile mele si de unde sa le descarc?”
video marketing manifesto 260Si daca ai citit ebook-ul meu pe care il ofer gratuit, “Video Marketing Manifesto”, in care am prezentat cei 11 pasi simpli pentru a crea rapid un video de prezentare, ai vazut ca acolo iti recomand  site-ul Audio Jungle pentru melodii pe care sa le folosesti in video-urile tale.
Dar acelea sunt contra cost.

 

Asa ca daca vrei melodii gratuite dar pe care sa ai dreptul sa le folosesti, adica sa fie tot royalty free music (deci sa nu mai platesti licentierea), ti-am pregatit o lista de site-uri de unde sa alegi.
melodii gratuite pentru video-uri
Iti recomand astfel de melodii gratuite daca:

 

a) esti mai la inceput si nu ai foarte multe resurse pe care sa le investesti in video-urile tale.
Poti testa melodiile cu anumite video-uri si astfel iti dezvolti abilitatile de a crea un video, de a-l sincroniza cu melodia, fara sa mai platesti pentru ele. Eu asa am inceput sa-mi dezvolt abilitatile de video marketing.
Deci acum nu mai ai nici o scuza pentru care sa nu faci un video. Poti folosi melodii gratuite.
Bineinteles, mai este partea vizuala pentru care poate ca este necesar sa platesti ca sa cumperi anumite template-uri sau sa platesti pe cineva sa iti faca video-ul, dar poti face si partea vizuala gratuit, facand o prezentare in powerpoint, filmandu-te sau folosind si alte tipuri de video-uri despre care am mai vorbit in ebook-ul “Video Marketing Manifesto” .

b) nu faci un video foarte pretentios si vrei doar ceva muzica de fundal pentru a da ceva ritm video-ului tau
(ex. o inregistrare audio/video de-a ta sau o prezentare in powerpoint)
Si eu mai folosesc melodii gratuite. Cele contra cost le pastrez pentru a le folosi in proiecte mai importante, cum ar fi prezentarea unei carti, pentru ca sunt mai cool, transmit emotii mai puternice, au alt efect.
Dar poti gasi melodii interesante si gratuit pe site-urile de mai jos, cautand mai mult totusi…

 

Asadar, deschide un document Notepad sau Word, numeste-l “Site-uri de melodii recomandate de Vali” (sau cum vrei tu), copiaza link-urile urmatoare acolo si salveaza-l undeva bine ca sa stii unde sa cauti de fiecare data cand ai nevoie. Sau tine minte titlul acestui articol.
4. http://www.danosongs.com/ (daca folosesti melodii de pe acest site, este gratuit cu conditia sa oferi credit in video, adica mentionezi cine a creat melodia sau fara credit daca faci o donatie site-ului respectiv)
5. http://www.mobygratis.com/ melodiile de aici le poti folosi gratuit doar daca faci video-uri non-comerciale. Adica nu te promovezi pe tine sau afacerea ta prin ele. Mai multe detalii gasesti pe site.
6. http://www.freesoundtrackmusic.com/ nu toate melodiile de aici sunt gratuite dar gasesti si gratuite si partea frumoasa e ca la fiecare exista o descriere a melodiei. Asa vei gasi mult mai repede ceea ce cauti.
8. https://musopen.org Daca vrei sa folosesti muzica clasica in video-urile tale, acesta este site-ul potrivit. De aici poti descarca, facandu-ti un cont gratuit, doar 5 melodii pe zi si la o calitate mai slabuta. Daca vrei sa le salvezi la o calitate mai buna trebuie sa-ti faci un abonament de 55$ anual si asa poti descarca cate melodii vrei.

 

Totusi, daca vrei melodii mai interesante, mai jos gasesti si site-uri de unde poti descarca melodii contra cost:
11. http://www.themusicbed.com/ aici trebuie sa-ti faci un cont gratuit pentru a asculta melodia in intregime si sa stii daca se merita sa o cumperi
12. http://www.royaltyfreepianos.com/ muzica de pian, foarte buna pentru a transmite anumite emotii, ca sa empatizezi cu audienta ta spunandu-ti povestea, etc.
18. http://musicbakery.com
19. http://www.royaltyfreekings.com/store/
20. http://freeplaymusic.com/
21. http://www.animationfactory.com  aici nu poti sa asculti melodiile decat daca iti faci abonament dar gasesti si alte resurse in afara de melodii, cum ar fi background-uri pentru powerpoint sau video backgrounds.
http://www.videoblocks.com/ de aici poti descarca muzica dar si video-uri pe care sa le poti folosi in proiectele tale

 

Pentru video-uri si template-uri, dupa cum am scris si in ebook-ul Video Marketing Manifesto, iti recomand Video Hive. La sfarsitul documentului mai gasesti totusi alte resurse.
Melodii  mai poti gasi cautand pe google “royalty free music”, dar din cate stiu cred ca pe toate site-urile de mai sus poti asculta intreaga melodie inainte de a o cumpara.
Astfel stii daca poti sa o sincronizezi cu ceea ce faci tu. Pentru ca dupa cum spuneam in ebook, nu iti recomand sa cumperi resursele pe care vrei sa le folosesti pana cand nu te asiguri daca se potrivesc cat mai bine cu ceea ce vrei tu sa faci.

 

Mai sunt anumite site-uri unde poti asculta doar o parte din melodie si daca iti place ceea ce auzi in  primele 30 de secunde, o cumperi pe toata. Dar nu ai de unde sa stii cum e toata si daca chiar se potriveste cu ceea ce vrei tu. Asa ca nu prea te ajuta. Eu prefer sa stiu toata melodia inainte de a ma decide daca o voi folosi sau nu.
Si de asemenea prefer sa pot sa o descarc, chiar cu acel watermark , ca sa pot sa o testez intr-un program de editare si daca pot sa o sincronizez cu video-ul pe care vreau sa-l fac, abia atunci o cumpar.
Asa iti recomand si tie sa faci.

 

Dar dupa cum am zis si in ebook sa nu cumva sa o folosesti in video-ul tau cu acel watermark(acea voce care se aude peste melodie). Este cel mai mare semn de amatorism. Da, am vazut si astfel de video-uri din pacate.
Daca faci un video pentru prezentarea unei cartii, a unui eveniment sau al unui produs, etc. atunci se merita sa dai 10-20 de dolari sau chiar mai mult pe melodia din acel video care iti poate aduce zeci, sute sau chiar mii de clienti (daca esti totusi mai cunocut in nisa ta).
Daca tu te astepti ca un video in care abia investesti 5 dolari sa iti aduca vanzari de sute si mii de dolari atunci nu ai o abordare foarte potrivita.
Nu trebuie sa investesti nici mult pentru ca ne aflam intr-o perioada in care putem avea acces la resurse destul de ieftin. Dar totusi, trebuie sa te implici un pic mai mult.
Eu unul cand voi face un video de prezentare pentru o carte de-a mea nu cred ca voi investi mai mult de 100-200 de dolari, dar va fi foarte interesant.
Si voi urmari exact procesul descris in Video Marketing Manifesto. De fapt, cred ca voi crea si eu 2-3 trailere pentru aceeasi carte. Numai cei care fac filme sa faca asa? :).  Nu, acum putem si noi.
Alta varianta pentru melodii mai este sa vorbesti direct, daca poti sa iei legatura, cu cei care au creat melodiile si sa le ceri acordul. Daca vrei melodii mai tari atunci asta e solutia, dar va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar . Si uneori poate ca nici daca vrei sa platesti nu primesti acordul.
Mie mi-a cerut cineva 700 de euro si e foarte posibil ca in viitorul apropiat sa ii accept oferta pentru ca imi place melodia mult.
discutie cu IVan pt 700 euro
Bineinteles, se merita sa dai mai multi bani pe melodii daca si video-ul e bine realizat si transmite un mesaj destul de bun, care sa-i aduca pe oamenii din audienta ta in pozitia de a-si dori si mai mult podusele sau serviciile tale.
Dar acesta este alt subiect ce merita abordat altadata.
Ok.
Foloseste-te de aceste informatii pentru ca stiu ca te vor asista destul de mult sa creezi video-uri de calitate, ceea ce implicit ma va asista si pe mine in misiunea mea de a dezvolta si mai mult video marketingul pe piata din Romania.
Mult succes in tot ceea ce faci.
Vali Zamfir
Video Marketing Creator

Leave a Reply